Hírek

Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!

A Kőröstej 10%-kal növelheti sajtexportját

A Kőröstej Kft. 4,6 milliárd forint értékű fejlesztésének megvalósítására jelentős támogatást nyert el a kormány nagyvállalati beruházási támogatási programja keretében.

z ország legnagyobb sajtgyártóját eddig is a vezető magyar tejipari exportőrök között tartották számon, hiszen termékeinek többségét külföldön, több mint ötven országban értékesíti. Míg idehaza legismertebb sajtjai a Hajdú grillsajtcsalád és a füstölt parenyica, addig a jellemzően európai és a közel-keleti célpiacaira számos nemzetközi sajtkülönlegességet is gyárt.

A Kőröstej Kft. a fejlesztéseket három üzemében valósítja meg, a Somogy megyei Kacsótán, a Baranya megyei Barcson, valamint Hajdúböszörményben. Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az új, robottechnológiát alkalmazó, integrált gyártósorokkal és informatikai megoldásokkal nemzetközi szinten is az élmezőnybe tartoznak majd a Kőröstej üzemei. A gyártóegységeket további hűtő- és tárolókapacitásokkal, portfóliójukat pedig új sajttermék-típusokkal bővítik. Így azon túl, hogy 75 új munkahelyet teremtenek, az ország kevésbé fejlett térségeinek felzárkózásához, azok gazdasági élénkítéséhez is hozzájárulnak majd. Az elnyert pályázat segítségével a céljuk elsősorban az exportkapacitásaik 10%-ot meghaladó bővítése. Mint a tulajdonos hozzátette, a beruházások azért valósulnak meg, hogy még több és még jobb minőségű magyar sajtot exportálhassanak a világ öt kontinensére.

(markamonitor.hu)


További hírek

A Kőröstej elővigyázatosságból visszahívja egyes Kőrösi sajtkorong termékeit

A Kőröstej Kft. ezúton értesíti kedves vásárlóit, hogy elővigyázatosságból úgy döntött, a forgalmazásból visszahívja a Kőrösi sajtkorong termékek, valamint Füstölt ízű Kőrösi sajtkorong termékek alábbi gyártási tételeit, üvegdarab lehetséges előfordulása miatt:

Bővebben »
Már magyaros ízesítéssel is hódít a Hajdú grillsajt

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nyári időszak egyik legpezsgőbb sajtszegmense a Magyarországon korábban szinte nem is létező grillsajtpiac. Most igazi különlegességgel lepte meg az itthoni sajtkedvelőket a Hajdú: magyaros ízesítésű, kolbászfűszeres grillsajtok jelentek meg a polcokon az eddig inkább a mediterrán vonalat követő levendulás, gyrosos és chilis-lime ízesítések mellett.

Bővebben »
Örömmel várjuk új kollégáinkat!

A sok nehézség közepette nagyon sokan dolgoznak azért, hogy a Hajdú, Talléros és Kőrösi márkájú sajtjainkkal és más, a Kőröstej üzemekben gyártott tejtermékekkel mi is hozzájárulhassunk a biztonságos élelmiszerellátáshoz. Köszönjük a helytállást mintegy 900 üzemi munkatársunknak, beszállítóinknak és partnereinknek! ​

Bővebben »