Hírek

Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!

Már magyaros ízesítéssel is hódít a Hajdú grillsajt

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nyári időszak egyik legpezsgőbb sajtszegmense a Magyarországon korábban szinte nem is létező grillsajtpiac. Most igazi különlegességgel lepte meg az itthoni sajtkedvelőket a Hajdú: magyaros ízesítésű, kolbászfűszeres grillsajtok jelentek meg a polcokon az eddig inkább a mediterrán vonalat követő levendulás, gyrosos és chilis-lime ízesítések mellett.

Fokozták a fokozhatatlant, hiszen egy klasszikus mediterrán terméket magyarosítani bátor lépés.

Az újító termékfejlesztést itthoni piackutatás előzte meg, így a lépés mögött komoly piacismeret húzódik meg: a felmérések azt jelezték, hogy a hazai vásárlók magyaros ízű grillsajtra is várnak. A Kőröstej csoport az egyik legnagyobb magyar sajtexportőr, termékeinek többségét külhoni piacra viszi, grillsajtjai is Angliától Új-Zélandig keresettek. Ugyanakkor a Hajdú ezt a kolbászfűszeres grillsajt-újdonságot kizárólag a hazai vásárlóknak gyártja, külföldön nem is forgalmazza. A magyaros, kolbászfűszeres grillsajt így teljes egészében magyar: magyar tejből, kizárólag hazai gyártásban, kizárólag magyar piacra. A markánsabb, szenvedélyesebb ízek külföldi kedvelőinek, például a londoni éttermeknek még várniuk kell a magyaros karakterű, kolbászfűszeres grillsajt újdonságra.

Jelzi az itthoni várakozást és a piaci igényt, hogy a Hajdú új grillsajtjának megjelenése előtt már öt tonnát rendeltek meg a partnerek - amit az első hónapban le is szállítottak. Az ezt követő egy hónapban pedig hasonló mennyiséget tudtak értékesíteni. Általánosságban elmondható, hogy a Covid-19 járvány miatt a nagy kiszerelésű, gasztro célú termékek eladása márciustól visszaesett ugyan itthon az éttermek és a vendéglátóhelyek bezárása miatt, de ezt a kis kiszerelésű sajtok eladása nagyrészt kompenzálta. Így a Hajdú új, magyaros “mediterrán” grillsajtja szép reményekkel indult az itthoni sajtkedvelők és a piac meghódítására. Az eladási számok azt mutatják, hogy a magyaros ízvilágú, kolbász fűszerezésű grillsajt meghódítja a hazai grillpartykat és a sajtkedvelők szívét.

További hírek

Örömmel várjuk új kollégáinkat!

A sok nehézség közepette nagyon sokan dolgoznak azért, hogy a Hajdú, Talléros és Kőrösi márkájú sajtjainkkal és más, a Kőröstej üzemekben gyártott tejtermékekkel mi is hozzájárulhassunk a biztonságos élelmiszerellátáshoz. Köszönjük a helytállást mintegy 900 üzemi munkatársunknak, beszállítóinknak és partnereinknek! ​

Bővebben »
Vadonatúj ízek a Hajdú grillsajtok kínálatában

A nemzetközi piacon is kedvelt, vezető magyar grillsajtcsalád az idei szezonban is új ízekkel csábítja a grillsajt-kedvelőket.

Bővebben »
A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját

Budapest, 2018. március 28. – Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően.

Bővebben »